Read Di Mana Dia Di Hatiku? by Pahrol Mohamad Juoi Free Online


Ebook Di Mana Dia Di Hatiku? by Pahrol Mohamad Juoi read! Book Title: Di Mana Dia Di Hatiku?
The author of the book: Pahrol Mohamad Juoi
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
Loaded: 1849 times
Reader ratings: 4.6
The size of the: 11.43 MB
City - Country: No data
Edition: Karya Bestari Sdn. Bhd
Date of issue: 2010

Read full description of the books:Allah itu amat hampir, tapi kenapa aku masih meminggir? Akalku alpa berfikir, hatiku lupa berzikir....

Kita perlukan Allah lebih daripada kita perlukan udara. Kalau hidup tanpa Allah, apalah guna kita hidup. Hati akan mati, hidup hilang erti. Tanpa-Nya kita hilang arah dan diri sentiasa gelisah. Jiwa akan terasa kosong sekalipun punya nama, rupa dan harta yang melimpah-ruah.

Orang yang cintakan Allah akan tenang dengan mengingati-Nya. Orang yang takutkan Allah pasti bergetar hati apabila mendengar ayat-ayat-Nya. Andai cinta dan takut Allah ada di hati, kita seolah-olah memiliki segala-galanya. Itulah kekayaan, ketenangan dan kebahagiaan yang hakiki dan abadi.

Di Mana Dia Di Hatiku adalah suara kalbu yang mengungkapkan segala rintih pedih, ratap harap serta suka duka seorang hamba yang sentiasa mengharap redha-Nya. Sesungguhnya Allah itu dekat, pintu keampunan-Nya lebih luas daripada pintu kemurkaan-Nya. Semoga pengisian buku ini dibaca seiring rasa muhasabah diri... di mana letaknya kita di sisi Ilahi?


Download Di Mana Dia Di Hatiku? PDF Di Mana Dia Di Hatiku? PDF
Download Di Mana Dia Di Hatiku? ERUB Di Mana Dia Di Hatiku? PDF
Download Di Mana Dia Di Hatiku? DOC Di Mana Dia Di Hatiku? PDF
Download Di Mana Dia Di Hatiku? TXT Di Mana Dia Di Hatiku? PDFRead information about the author

Ebook Di Mana Dia Di Hatiku? read Online! Pahrol Mohamad Juoi memulakan pengajian di sekolah kebangsaan Sungai Rokam, Ipoh dan kemudian ke sekolah Menengah Sultan Abdul Halim Jitra, Kedah. Walaupun berkelulusan dalam bidang Teknologi Makanan UiTM, namun sejak 1985 lagi beliau telah bergiat dalam bidang penulisan khususnya dalam bidang dakwah dan pendidikan Islam. Ini dibuktikan dengan komitmennya sebagai wartawan, pengarang dan akhirnya Ketua Pengarang kepada beberapa buah majalah bercorak Islam sejak tahun 1986 hingga 1995.

Pernah menjadi Ko-kaunselor Yayasan Nurul Yaqeen pada tahun 1997/98, namun minat sebenarnya tetap dengan bidang penulisan. Sejak itu hingga kini, komitmennya dalam penulisan diteruskan dengan menjadi kolumnis kepada beberapa buah majalah seperti Dewan Masyarakat, Dewan Siswa, Dewan Falsafah, Minda, majalah I dan Anis.

Selain itu juga beliau aktif menulis lirik-lirik nasyid bagi kumpulan nasyid Tanah Air seperti Hijjaz, Rabbani, Raihan, Inteam, UNIC, Saujana, Mestica, Firdaus, Saffone, Nowseeheart dan lain-lain. Antara lirik nasyidnya yang popular ialah Sumayyah, Suci Sekeping Hati, Mendamba Kasih, Siti Khadijah, Cinta Zainab, Setanggi Kasih, Zinnirah, Umar Al Khattab, Salehuddin Al Ayubi, Ratu Syahadah dan lain-lain lagi. Beliau juga menghasilkan skrip bagi rancangan TV antaranya Raudhah (ASTRO). Menjadi Pengacara dalam rancangan Islam di RTM.

Kini beliau adalah Pengarah dan Penyelidikan Modul merangkap Pengurus besar Fitrah Perkasa Sdn. Bhd. sebuah syarikat perunding dan latihan yang terlibat dalam program latihan bagi agensi-agensi kerajaan, badan-badan korporat dan syarikat-syarikat swasta. Pengalamannya menjelajah negara-negara ASEAN, Uzbekistan, Pakistan, Turki, Jepun, China, Jordan dan Mesir menambah kematangannya dalam bidang penulisan dan latihan.

Hingga kini beliau telah menulis beberapa buah buku dari pelbagai genre penulisan. Antaranya: Melawan Arus (antologi cerpen), Jendela Hati (antologi Sajak), Turki: Iktibar Sebuah Empayar (kembara), Ideologi Kamal Ataturk dan kesannya terhadap Turki (politik), Tentang Cinta (remaja), Dua hati Satu Rasa, Untukmu yang Tersayang, Dilema Melayu-Islam: Kurang Fikir atau Kurang Zikir. Terkini, beliau juga adalah ketua editor majalah SOLUSI keluaran Telaga Biru Sdn. Bhd.


Reviews of the Di Mana Dia Di Hatiku?


MAX

It was a surprisingly interesting book. Very highly recommended.

LUKE

Light fiction for Cloudy day

AVA

The book has disappointed, little new, lots of water!

LUCA

Light fiction for Cloudy day

ESME

After this book, I look at the world with different eyes!
Add a comment
Download EBOOK Di Mana Dia Di Hatiku? by Pahrol Mohamad Juoi Online free

PDF: di-mana-dia-di-hatiku.pdf Di Mana Dia Di Hatiku? PDF
ERUB: di-mana-dia-di-hatiku.epub Di Mana Dia Di Hatiku? ERUB
DOC: di-mana-dia-di-hatiku.doc Di Mana Dia Di Hatiku? DOC
TXT: di-mana-dia-di-hatiku.txt Di Mana Dia Di Hatiku? TXT