Read Siva zona by Goran Tribuson Free Online


Ebook Siva zona by Goran Tribuson read! Book Title: Siva zona
The author of the book: Goran Tribuson
ISBN: 8605003952
ISBN 13: 9788605003954
Language: English
Format files: PDF
Loaded: 2253 times
Reader ratings: 4.2
The size of the: 21.21 MB
City - Country: No data
Edition: Mladost, Zagreb
Date of issue: 1989

Read full description of the books:Drugi slučaj istražitelja Nikole Banića. Banićev se brak raspao. Lidija je otišla, odvodeći i kćer Niku, i ubrzo se udala za njihova zajedničkog školskog kolegu Josipa Tamarina. Banićev život krenuo je nizbrdo. Naučio je glačati košulje, kuhati kavu, prati rublje i uputio se u tajne priručne samačke kuhinje, ali se nikako ne uspijeva
naviknuti na samoću. Sve se manje brine o poslovnom kodeksu i sve češće poseže za čašicom. Od dobrog istražitelja počeo se pretvarati u zadnjeg pacera. Umjesto da radi na zamršenim slučajevima, sve se češće bavi bezizglednim slučajevima krađa lisnica i obijanja šupa. No jedan zamršeni slučaj, u koji su, čini se, upleteni i komunistički moćnici, probudit će Banića iz alkoholnog drijemeža.


Download Siva zona PDF Siva zona PDF
Download Siva zona ERUB Siva zona PDF
Download Siva zona DOC Siva zona PDF
Download Siva zona TXT Siva zona PDFRead information about the author

Ebook Siva zona read Online! Diplomirao je i magistrirao (filmolgija) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kratke priče počinje objavljivati početkom 1970-ih godina 20. stoljeća u prvom valu tzv. fantastičara (Zavjera kartografa i Praška smrt), da bi se postupno opredijelio za žanrovsku prozu. Kritika je odmah uočila Tribusona kao najtipičnijeg predstavnika hrvatskih borgesovaca koji prvi među brojnima u toj struji postiže punu autorsku zrelost. Postupno napušta fantastiku, ali zadržava interes za srednjoeuropsku ikonografiju i težnju prema okultnome, što se očituje u njegovim romanima Snijeg u Heidelbergu, Čuješ li nas, Frido Štern (u cjelokupnom autorovom opusu jednom od najboljih njegovih djela), te Ruskom ruletu. Daljnji i brojni Tribusonovi romani dijele se na autobiografske i generacijski obilježene, mahom s temom iz zavičajnoga Bjelovara te analizom popkulturne mitologije svakidašnjice sedamdesetih godina (Polagana predaja, Povijest pornografije). U tu skupinu spadaju i dvije knjige autobiografskih eseja Rani dani (1977.) i Trava i korov (1999.). Drugi ciklus čine brojni Tribusonovi kriminalistički romani Zavirivanje , Siva zona, Noćna smjena i drugi, kojih je glavni junak bivši policajac Nikola Banić. Tim je romanima, uz one Pavla Pavličića, stvorio opus prihvaćen i od stručne kritike i od najšire čitateljske publike.

Dugogodišnji je urednik u Školskoj knjizi, redoviti je profesor filmskoga scenarija na Akademiji dramske umjetnosti. Od 2000. godine suradnik je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Razreda za književnost, a u lipnju 2008. godine postaje redoviti član Akademije.


Reviews of the Siva zona


IBRAHIM

Phone number you need to drive to protect against robots.

LOUIE

The book is really worthy of the bestseller!

IMOGEN

I never liked the book.

IBRAHIM

A wonderful book, like all the works of this author.

FAITH

You need to drive a phone number to protect against robots.
Add a comment
Download EBOOK Siva zona by Goran Tribuson Online free

PDF: siva-zona.pdf Siva zona PDF
ERUB: siva-zona.epub Siva zona ERUB
DOC: siva-zona.doc Siva zona DOC
TXT: siva-zona.txt Siva zona TXT