Read Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) by Homer Free Online


Ebook Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) by Homer read! Book Title: Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library)
The author of the book: Homer
ISBN: 0674991885
ISBN 13: 9780674991880
Language: English
Format files: PDF
Loaded: 2870 times
Reader ratings: 6.8
The size of the: 7.22 MB
City - Country: No data
Edition: Harvard University Press
Date of issue: January 1st 1924

Read full description of the books:Πριν λίγες μέρες, τελείωσα ένα από πιο σημαντικά και πιο εντυπωσιακά βιβλία φανταστικού και μη που έχουν γραφτεί ποτέ, την Ιλιάδα. Με πιο ψύχραιμο μάτι, μπορώ να διακρίνω κάποιες αδυναμίες, αλλά η γενική μου εντύπωση ήταν ένα δίμηνο γεμάτο «ωωω», «ααα», «τι λες τώρα!», «τι έγραψε ο θεός!» και άλλα τέτοια ευτράπελα. Βρήκα λοιπόν τον ποιητή στον πάνθεον των δημιουργών, εκεί που του έπλενε τα πόδια ο Σαίξπηρ και του έκαναν αέρα ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μότσαρτ (βλ. πίνακα Jean-Auguste-Dominique Ingres, Η Αποθέωση του Ομήρου, 1827, Λούβρο) και του εξέθεσα τις αντιρρήσεις μου. Ήταν πολύ κατατοπιστικός.

Μ: Δεν μπορείς να αναφέρεις εκατοντάδες ονόματα και πολλές φορές δεκάδες μέσα στην ίδια σελίδα. Θα μπερδευτεί και θα κουραστεί ο αναγνώστης.
Ο: Δεν θα τα διαβάζουν. Θα τα ακούνε. Μπορώ. Είμαι ο Όμηρος.

Μ: Τουλάχιστον μην αναφέρεις τον κάθε ήρωα πότε με το όνομά του και πότε με την καταγωγή από τον πατέρα του (Πηλείδης, Τυδείδης, κλπ.). Είναι ακόμα μεγαλύτερο μπέρδεμα.
Ο: Θα το κάνω καταπώς βολεύει το δακτυλικό εξάμετρο των στίχων μου. Είμαι ο Όμηρος.

Μ: Δεν μπορείς να τους παρουσιάζεις όλους ισόθεους, γενναίους, ανδρείους, ήρωες, πάνσοφους κλπ. Φτιάχνεις ασπρόμαυρους χαρακτήρες έτσι. Είναι κλισέ.
Ο: Μπορώ. Ανάμεσα σε άλλους, εφηύρα το κλισέ. Είμαι ο Όμηρος.

Μ: Δεν μπορείς να ξεκινάς παρομοιώσεις που το πρώτο σκέλος τους διαρκεί στίχους ολόκληρους και αποτελεί μια σκηνή από μόνο του. Είναι τεράστιες, και καμιά φορά ο αναγνώστης ξεχνάει τι ξεκίνησες να παρομοιάσεις.
Ο: Μπορώ να γράψω ολόκληρες ραψωδίες μέσα σε ομηρικές παρομοιώσεις, αλλά έκανα περικοπές. Και, παρά την αυτοσυγκράτησή μου, μπορώ να σε κάνω να χαθείς μέσα τους ακούγοντάς τες. Είμαι ο Όμηρος.

Μ: Δεν μπορείς να έχεις τόσο σκληρές και σπλάτερ σκηνές μάχης, τον ένα να του σπάει το δόρυ τα δόντια και να του βγαίνει απ' τον σβέρκο, ο άλλος να πέφτει στα γόνατα κρατώντας τ' άντερά του, και να περιμένεις το έργο σου με τόση βία να γίνει επιτυχία.
Ο: (αναστεναγμός) Θα σου 'λεγα τώρα ποιος είμαι...

Μ: Δεν μπορείς να θυμάσαι απ’ έξω είκοσι τέσσερεις ραψωδίες, με εφτακόσιους στίχους κατά μέσο όρο η κάθε μια, εκατόν τριάντα χιλιάδες λέξεις σύνολο! Πρέπει να είσαι μηχανή!
Ο: Μπορώ. Χωρίς να τις δω ποτέ γραμμένες. Και δεν είμαι μηχανή. Είμαι ο Όμηρος.

Μ: Δεν μπορείς να επινοείς τρεις καινούργιες σύνθετες λέξεις σε κάθε σελίδα επί 360 σελίδες! Είναι πολλές! Οι γλωσσικές καινοτομίες πρέπει να γίνονται με μέτρο για να μην προκαλούν.
Ο: Μπορώ. Για την ακρίβεια επινόησα τις γλωσσικές καινοτομίες. Είμαι ο Όμηρος.

Μ: Μα δεν μπορεί να κάνεις τέτοια κατάχρηση στις επινοημένες σύνθετες λέξεις και να είναι όλες πετυχημένες, εντυπωσιακές και συγχρόνως εξαιρετικά δύσκολο να χρησιμοποιηθούν από άλλον!
Ο: Αυτό ακριβώς έκανα. Είμαι ο Όμηρος.

Μ: Δεν μπορείς ν’ ανακατεύεις όλη την ώρα τους θεούς στην εξέλιξη του πολέμου. Είναι παράλογο, και μερικές φορές υποβιβάζει την ικανότητα των ηρώων.
Ο: Μπορώ. Είναι το φανταστικό στοιχείο του έργου, και εγώ καθορίζω τη συχνότητα της χρήσης του. Ούτε ο Έκτορας, ούτε ο Αχιλλέας έμειναν στην ιστορία ως οι ανίκανοι που τους βοηθούσαν οι θεοί. Επειδή είμαι ο Όμηρος.

Μ: Δεν μπορείς να βάζεις τόσο συχνά τέτοια ποταπά κίνητρα στους χαρακτήρες σου. Δεν αρμόζουν σε ήρωες ή θεούς. Μου χαλάει όλη την τέλεια εικόνα που φτιάχνεις γι’ αυτούς με όλα εκείνα τα φοβερά και τρομερά επίθετα.
Ο: Α, όχι και τόσο ασπρόμαυροι χαρακτήρες τελικά, ε; Λοιπόν, μπορώ. Είμαι ο Όμηρος.

Μ: Δεν μπορείς να ξοδεύεις όλη τη ραψωδία Β για να περιγράψεις με κάθε λεπτομέρεια τον στρατό των Αχαιών και πόσα καράβια (που δεν θα παίξουν κανένα ρόλο αργότερα) είχε φέρει ο κάθε πολέμαρχος, και να ελπίζεις ότι θα διαβάζεσαι δεκαετίες ή και αιώνες στο μέλλον.
Ο: Έχεις δίκιο, δεν μπορώ. Ούτε για αιώνες, πόσο μάλλον για δεκαετίες. Χιλιετίες σου κάνουν; Είμαι ο Όμηρος.

Μ: Δεν μπορείς να παρουσιάζεις τα πάντα στην ιστορία σου τόσο μα τόσο επικά. Το κλέος, το κάλλος, η ανδρεία, η δύναμη, η σοφία, η ταχύτητα, η τέχνη, η ισχύς. Πόσο έπος πια;
Ο: Μπορώ. Είμαι το έπος. Είμαι ο Όμηρος.

Μ: Δεν μπορείς να γράφεις ένα βιβλίο με όλα τα παραπάνω, που χρειάζομαι δύο μήνες για να το τελειώσω ακόμα και στη μετάφραση, και να μου αρέσει τόσο!
Ο: Μπορώ. Είμαι ο Όμηρος.


Download Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) PDF Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) PDF
Download Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) ERUB Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) PDF
Download Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) DOC Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) PDF
Download Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) TXT Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) PDFRead information about the author

Ebook Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) read Online! In the Western classical tradition, Homer (Greek: Όμηρος) is considered the author of The Iliad and The Odyssey, and is revered as the greatest of ancient Greek epic poets. These epics lie at the beginning of the Western canon of literature, and have had an enormous influence on the history of literature.

When he lived is unknown. Herodotus estimates that Homer lived 400 years before his own time, which would place him at around 850 BCE, while other ancient sources claim that he lived much nearer to the supposed time of the Trojan War, in the early 12th century BCE. Most modern researchers place Homer in the 7th or 8th centuries BCE.

The formative influence of the Homeric epics in shaping Greek culture was widely recognized, and Homer was described as the teacher of Greece. Homer's works, which are about fifty percent speeches, provided models in persuasive speaking and writing that were emulated throughout the ancient and medieval Greek worlds. Fragments of Homer account for nearly half of all identifiable Greek literary papyrus finds.


Reviews of the Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library)


JAMIE

A hard book, obviously not for everyone.

ALEXANDER

An interesting book, not like the other

CHLOE

Another one-time book, but it was interesting.

STANLEY

Total disappointment

MADDISON

Interesting, exciting story.
Add a comment
Download EBOOK Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) by Homer Online free

PDF: iliad-vol-i-books-1-12-loeb-classical-library.pdf Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) PDF
ERUB: iliad-vol-i-books-1-12-loeb-classical-library.epub Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) ERUB
DOC: iliad-vol-i-books-1-12-loeb-classical-library.doc Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) DOC
TXT: iliad-vol-i-books-1-12-loeb-classical-library.txt Iliad, Vol. I. Books 1-12 (Loeb Classical Library) TXT