Read Leonard Cohen: A Remarkable Life by Anthony Reynolds Free Online


Ebook Leonard Cohen: A Remarkable Life by Anthony  Reynolds read! Book Title: Leonard Cohen: A Remarkable Life
The author of the book: Anthony Reynolds
ISBN: 1849381380
ISBN 13: 9781849381383
Language: English
Format files: PDF
Loaded: 1336 times
Reader ratings: 5.7
The size of the: 541 KB
City - Country: No data
Edition: Omnibus Press
Date of issue: October 1st 2010

Read full description of the books:Беше един от онези ужасно студени дни, в които снегът чака последния момент да завали. Неделя, разбира се. Гледах Bird on a Wire. Великолепен, ненатрапчив, силно автентичен и много топъл филм за Ленард Коен, проследяващ турнето му през 70-те. Режисьорът Тони Палмър направи най-дългото интро, което съм чувала на прожекция, но пък беше толкова благ и разказваше страшно увлекателно... Как Коен не искал да прави турне. Как Палмър познавал Коен първо като поет. Как филмът вижда свят 30 години след направата му. Как наследниците на Пикасо толкова се трогнали от филма, че позволили на Палмър да ползва гълъба на мира за обложката. Филмът представя Л. К. като пацифист. Спокоен човек, приел болката като част от битието. Представя го бавно.

И неслучайно четох книгата бавно. Сега на това се уча – на бавност. На спокойствие. Ужасяващ контрапункт на всичко, което съм. Спокойствието ме безпокои. Страхът и болката – също. От тази гледна точка Ленард Коен има много за казване.
Чета го, както (не) съм си го представяла. И докато гледах Bird on a Wire, и докато четох биографията, не ме напускаше мисълта, че Коен през почти целия си живот е страдал от депресия. Но страдал ли е всъщност? Както казва Том Йорк, много креативна енергия е концентрирана именно в това чувство, така че в известен смисъл страданието е и благословия. Не че не се е терзал - особено като по-млад. Но в края на живота си сякаш най-сетне се примирява и помирява със себе си. Не рови в миналото, не дълбае. Човекът, който бях, не ми е интересен. Именно това ми е идеалът за остаряване. Само като се замисля колко време отделям, едва 21-годишна, на спомняне на всичко, което съм била (колкото и малко да е то), ми става смешно. (И само малко страшно.)

Чета Л. К. по-нисък, отколкото винаги съм го мислела. Чета го и си представям как рецитира текстовете си – не ги пее, рецитира ги. Чета го като хроникьор на настоящето. Чета го плуващ в басейн под звуците на Avalanche. Чета го първо като човек, после като писател и чак накрая като изпълнител. Не знам защо, но за мен Ленард Коен ще си остане преди всичко един от най-великите поети. Въобще. Не на нашето време. Не на ХХ век. Един от най-великите поети изобщо.

През октомври миналата година, когато излезе последният му албум, слушах Ленард и си мислех за нещастието като катализатор. Понеже напоследък си мисля колко споделяне е прекалено много споделяне и колко биографичното може да се смята за изкуство, опознаването на човека и музиканта Ленард Коен ми дава храна в тая насока. Той никога не се е страхувал да пише каквото пише. Човек не може да избира за какво да пише... просто отиваш там, където има дим.

Поезията и музиката на Ленард Коен дават смелост да си искрен и непретенциозен. П(д)оказват, че да си откровен – с откровеност, която е същинско разголване – може да се прави фино и стилно. Някои биха нарекли това еротика, но за мен е по-скоро романтика. Ленард Коен е може би последният романтик.

И един цитат, който ми хареса прекалено много, за да не го споделя:
Никой не може да се остави в чужда власт за дълго, но и никой не може да държи другия поробен до безкрай.


Download Leonard Cohen: A Remarkable Life PDF Leonard Cohen: A Remarkable Life PDF
Download Leonard Cohen: A Remarkable Life ERUB Leonard Cohen: A Remarkable Life PDF
Download Leonard Cohen: A Remarkable Life DOC Leonard Cohen: A Remarkable Life PDF
Download Leonard Cohen: A Remarkable Life TXT Leonard Cohen: A Remarkable Life PDFRead information about the author

Ebook Leonard Cohen: A Remarkable Life read Online!


Reviews of the Leonard Cohen: A Remarkable Life


FRANKIE

Easy to read, easy to understand!

LOGAN

Best in Books

HEIDI

The idea is great, but sometimes the text suffers

FINLAY

There are significant drawbacks

HOLLY

The author liked the book.
Add a comment
Download EBOOK Leonard Cohen: A Remarkable Life by Anthony Reynolds Online free

PDF: leonard-cohen-a-remarkable-life.pdf Leonard Cohen: A Remarkable Life PDF
ERUB: leonard-cohen-a-remarkable-life.epub Leonard Cohen: A Remarkable Life ERUB
DOC: leonard-cohen-a-remarkable-life.doc Leonard Cohen: A Remarkable Life DOC
TXT: leonard-cohen-a-remarkable-life.txt Leonard Cohen: A Remarkable Life TXT